Apple Mail Instellen

Voor het instellen of het wijzigen van uw mailboxen in Apple Mail gelden de volgende stappen (tip: print deze stappen uit). De stappen zien er per versie van Apple Mail iets anders uit, maar wat gevraagd wordt is min of meer hetzelfde.

1) Open uw Apple Mail door op het icoon 'Mail' te klikken, naast de Apple icoon, en daarna op 'Voorkeuren'.

2) U krijgt hier de accountinstellingen in beeld. Houd het accounttype aan; wij adviseren gebruik te maken van IMAP.

3) Kies nu voor het tabblad 'Geavanceerd'. Zorg ervoor dat de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' is uitgeschakeld.

4) In het tabblad 'accountinformatie' kunt u de volgende instellingen controleren:
Beschrijving: de accountnaam die wordt weergegeven bij het openen van uw Apple Mail.
E-mailadres: hier dient het e-mailadres te staan die u wilt instellen voor uw mailbox.
Volledige naam: deze naam wordt weergegeven wanneer u iemand een email verstuurd.

Server inkomende e-mail: MoveNext*
Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres, welke ook bij de optie 'e-mailadres' staat.
Wachtwoord: het wachtwoord van uw e-mailadres.

Server uitgaande e-mail (SMTP): de mailserver van uw provider of MoveNext*
Gebruik alleen deze server: het is aan te raden om deze optie aan te vinken.

5) U kunt in het tabblad 'accountinformatie' bij de optie 'Server uitgaande e-mail (SMTP)' kiezen uit een dropdown menu en hier klikt u op 'Wijzig SMTP-serverlijst'.

6) In het (nieuwe) tabblad 'accountinformatie' kunt u de volgende instellingen gebruiken:
Beschrijving: MoveNext
Servernaam: de mailserver van uw provider of MoveNext*
TLS-certificaat: Geen

7) In het tabblad 'Geavanceerd' kiest u voor de volgende instellingen:
De optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' dient uitgeschakeld te zijn.
Gebruik aangepaste poort: 465
Gebruik SSL: aanvinken (indien u gebruik maakt van MoveNext als uitgaande mailserver)
Identiteitscontrole: wachtwoord
Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord welke bij uw mailaccount hoort

8) Nadat u deze instellingen heeft opgeslagen, kunt u op het tabblad 'Geavanceerd' klikken in het hoofdmenu. U kunt hier de volgende instellingen gebruiken:

Voorvoegsel: INBOX
Poort: als u gekozen heeft voor IMAP: 993, bij  POP3 995
SSL: Deze optie inschakelen (indien u gebruik maakt van MoveNext als inkomende mailserver)
Identiteitscontrole: Wachtwoord

9) Het e-mailaccount is nu volledig ingesteld! U kunt als test een mailt sturen naar info@movenext.nl: als dit werkt, en u een automatische antwoord ontvangt, dan is het instellen goed gelukt.

Bovenstaande stappen kunt u herhalen voor alle accounts en zullen werken zolang u gebruik maakt van Apple Mail.
* De server die u moet gebruiken staat in uw accountmail, of kunt u onder 'Mijn services' vinden in het klantscherm.